Prefab

Prefabricatie in de bouw is een concept dat in heel wat subdisciplines opgang maakt. Waar het in de 80’er jaren nog vaak een wat pejoratieve bijklank had, wordt het nu in veel gevallen als een efficiënt alternatief gezien voor on-site werk. De hoge loonkost en het risico van hoge foutenlast op de werf, zorgt voor een extra stimulans om prefab-oplossingen in te zetten in de bouw.

Bij DECAT zetten we vooral in op innovatieve en geïntegreerde prefab-oplossingen. De prefab-muren in traditionele en houtskeletbouw kenden we al. Maar bij DECAT werken we uiteraard vooral aan oplossingen voor de technieken. Onze technische kokers zijn daar het ultieme voorbeeld van. Architecten en ingenieurs die onze prefab-kokers inzetten in hun project, zijn laaiend over de tijdswinst en de performantie ervan. Door van in de ontwerpfase samen te werken in het BIM-model optimaliseren we ook de ‘clash detection’ en sluiten we heel wat problemen op de werf uit. Daarnaast vervaardigen we in onze eigen ateliers ook elektrische borden en sanitaire prefab-units die enkel nog gekoppeld moeten worden op de werf.

Onze oplossingen

Technische kokers kunnen we zonder blozen een revolutie op de Belgische bouwmarkt noemen. DECAT assembleert alle technieken (sanitair, HVAC, elektriciteit, aansluitingen en buizen nutsleidingen) in een koker die over meerdere verdiepingen als een mecano in een appartementsblok geschoven wordt en in mekaar gezet kan worden als een mecano. De enige belemmering naar dimensies is het transport naar de werf. Gevolg: enorme tijds-, geld- en efficiëntiewinst, minder fouten op de werf en een pak veiliger!

Pre-assemblage van hoogspanningscabines De elektrificatie van transport en gebouwen draait op volle toeren. DECAT heeft jaren geleden beslist om in te zetten op haar expertise rond hoogspanning. Met een eigen stock aan transformatoren kloppen landbouwers, industrie en EV-spelers aan bij ons voor een oplossing op maat. Een oplossing die we bovendien in eigen atelier assembleren. Zo loopt nu al een unieke samenwerking met Kenter voor de levering van HS-cabines.

Prefab bordenbouw. Ons team van elektriciens werkt niet alleen op de talrijke werven maar ook in onze ateliers in Veurne en Aalter. Met een duidelijk technisch plan assembleren ze complexe elektriciteitskasten compleet op maat van het project. Zo wordt de werf een stuk efficiënter. Door de nabijheid van onze specialisten Automatisering en Hoogspanning, kunnen ook het voedingsverhaal en de output een stuk efficiënter behandeld worden. Een garantie voor bedrijfszekerheid van uw installaties!