Interventie
Solliciteren

Automatisatie

Bij DECAT beschouwen we de afdeling “Automatisatie” als het zenuwcentrum van onze activiteiten. Ons uitgebreid team van programmeurs ontwerpt voor een stuk mee de toekomst van industrie en gebouwen door het ontwikkelen van slimme dashboards. Dit betekent een combinatie van sturingen, koppelingen op software-niveau van zowel elektrische als mechanische installaties. Ook ‘Augmented reality’ en ‘Remote support’ worden de komende jaren door deze afdeling verder ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten.

Onze specialisten worden rechtstreeks ingezet bij onze Industriële klanten maar staan ook onze andere divisies Multitechnieken, Piping, Power & EM bij als interne klant in het uitwerken van de beste technische oplossingen voor klanten in de zorg, appartementsbouw, scholen & workspace en vrijetijdsgebouwen.

Na een behoeften analyse gaan we samen met de klant de hardware bepalen of verder bouwen op het systeem. De programmatie van de PLC, immotica of HVAC regeltechniek resulteert in reporting in een dashboard op maat. Als klant hebt u volledige autonomie in deze.

klaar voor 4.0 ?

Industrie 4.0 wordt ook ‘Smart-Industry’ genoemd. De vierde stap in de industriële revolutie. Deze stap wordt gekenmerkt door het vervagen van grenzen tussen fysieke apparaten, digitale omgevingen en uiteindelijk biologische onderdelen. Hierbij ligt de focus op het verkrijgen van data uit het productieproces en hier middels AI geautomatiseerde beslissingen op baseren.

Procesoptimalisatie is dé uitdaging van iedere industriële producent. Dat betekent: het reduceren van incidenten of tijdig trachten te voorspellen welke incidenten zich zouden kunnen voordoen.

Tot nu toe leert de industrie vooral achteraf van incidenten. Echter, omstandigheden variëren vaak en een ongeluk is vaak verschillend. De mogelijkheid om met heel veel beschikbare data risico’s te voorspellen kan dus een aardige stap voorwaarts zijn om uw productieproces en omgeving een stuk veiliger te maken.

Onze programmeurs werken nauw samen met uw engineering-afdeling om uw bedrijfsprocessen maximaal te automatiseren. Met slimme dashboards brengen we uw productiesite of proces in kaart zodat uw operatoren en technische dienst op elk moment het overzicht bewaren over de meest kritieke procesparameters.

Vandaag zetten we in op een platform dat die productiedata automatisch in een database stopt en door middel van -rapporten (dagelijks/wekelijks) analyses maakt. Op een op maat ontworpen dashboard kan de productieverantwoordelijke de parameters die wijzen op een afwijking in het proces volgen. Zo voorkomen we ongewenste uitval of stilstand..