Samen met Burco Coast van investeerder Jean De Cloedt zijn we sterk verbonden met Oostende en daardoor hebben we samen het initiatief genomen om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg tijdens deze crisis.  We contacteerden het lokale ziekenhuis AZ Damiaan en luisterden naar de noden. Samen schonken we deze ochtend een gesofisticeerd beademingstoestel aan de dienst Anesthesiologie en Kritieke Zorgen.

Dokter Hoogmartens, diensthoofd anesthesiologie, is samen met de 12 collega’s anesthesisten zeer verheugd met deze gulle schenking: “Dit toestel kan van pas komen bij de behandeling van coronapatiënten die een ingreep moeten ondergaan en zo nodig ook voor de beademing van coronapatiënten op intensieve zorgen. Door de grootte van het toestel is het mobiel en zeer breed inzetbaar, zowel in als buiten het operatiekwartier.”

Dino Bailliere van projectontwikkelaar Burco Coast is net zoals wij geconfronteerd met werven die stopgezet werden. Beiden kijken we uit naar een verdere veilige doorstart van alle werven.

Toch proberen we naast de geleidelijke heropstart van werven ons technisch personeel ook elders te blijven inzetten. Zo detacheren we nog steeds technische specialisten naar de Aalsterse firma Medec International waar ze helpen met de bouw van beademingstoestellen voor ziekenhuizen.

TERUG NAAR OVERZICHT