We zijn verheugd u te mogen informeren over een belangrijke ontwikkeling binnen ons familiaal bedrijf. Met trots kondigen we aan dat Wouter Borghijs de nieuwe CEO wordt van DECAT.

Wouter Borghijs, burgerlijk ingenieur van opleiding, is als voormalig General Manager bij DEME Offshore gepokt en gemazeld in de projectwereld. Na het succesvolle groeitraject dat hij samen met wereldspeler DEME aflegde, zit hij vol ambitie om mee te schrijven aan de volgende groeifase van DECAT. Zijn management inzichten, leiderschapsstijl, technische en internationale expertise zijn perfect in lijn met het DNA van DECAT. Hij heeft dan ook het geknipte profiel om onze kernactiviteiten verder te professionaliseren en samen met het huidige directieteam onze strategische koers verder te zetten.

Lieven Decat, huidig CEO, is én blijft referentieaandeelhouder en blijft sterk betrokken als actief lid van de raad van bestuur. Hij zal zich, gezien de enorme opportuniteiten in de sector, nu nog veel meer focussen op de technische en commerciële ontwikkeling. Vooral binnen de divisies Multitechnieken, Energiestrategie en Power willen wij een voortrekker blijven op vak van integratie van totaaltechnieken. De energietransitie biedt immers ontzettend veel kansen (hoogspanning, electrical vehicle, batterijopslag, BESS energy management) maar vereist ook specifieke aandacht en een sterke integrale, strategische visie.

In lijn met de meerjarenstrategie zal DECAT ook blijven investeren in nieuwe regio’s en producten. Daarbij zal speciale aandacht gaan naar de Noord-Franse markt, de ontwikkeling en commercialisatie van onze Prefab-divisie, maar ook de opdrachten rond ‘Electrical Compliance’ in de industrie en de 24/7 Technical Support. We zijn vastbesloten om een leidende rol te blijven spelen in deze domeinen en onze positie als betrouwbare partner voor onze klanten te versterken.

Voor u, onze gewaardeerde klant, zal deze verandering geen directe invloed hebben op onze samenwerking en de projecten die we gezamenlijk uitvoeren. We zijn ervan overtuigd dat de aanstelling van Wouter Borghijs én de blijvende betrokkenheid van Lieven Decat nog meer zullen bijdragen aan de verbetering van onze dienstverlening en onze ‘operational excellence’. Maar ook – en tegelijk - aan de eigen voortdurende groei, ontwikkeling en innovatie, zodat we jullie als klant met elke vraag inzake integratie van technieken kunnen ondersteunen!

Met enthousiasme en vertrouwen kijken we dan ook uit naar een duurzame en succesvolle toekomst!

#yeswecan #empoweringpeople #empoweringplaces

TERUG NAAR OVERZICHT